Kosten gastouderopvang

Bij ons bureau betaalt u geen inschrijfkosten, dit in tegenstelling tot vele andere bureaus.
Gastouderbureau Midden-Limburg is geregistreerd en daarmee een officieel erkend gastouderbureau. Sinds 2010 worden alle gastouders geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Hierdoor heeft u als ouders de mogelijkheid inkomensafhankelijke kinderopvangtoeslag bij de overheid aan te vragen. Op www.toeslagen.nl kunt u zien welke voorwaarden hiervoor gelden en een proefberekening maken.

Als gastouderbureau adviseren wij een uurvergoeding van € 5,00 per kind voor de gastouder. Bij opvang aan huis geldt het wettelijke minimum uurloon.

Bureaukosten
Daarnaast berekenen wij per kind bureaukosten voor onze werkzaamheden waaronder de werving, selectie, bemiddeling, begeleiding, administratie en de kassiersfunctie. Gastouderopvang is flexibel en daarom vraagt deze vorm van opvang om maatwerk voor uw specifieke situatie. Ook het bepalen van het uurtarief bestaande uit opvang- en bureaukosten is maatwerk. Denk aan het aantal kinderen, aantal (flexibele) uren, verdeeld over aantal dagen en het aanbod van een geschikte gastouder of opvang aan huis.
Bij een flexibel maandelijks aantal opvanguren kunt u al vanaf € 1,- per uur met een minimum van € 20,- per maand bij ons terecht!

Heeft u al een oppas voor uw kinderen (bijvoorbeeld familie of bekenden) en voldoet zij aan de eisen die gelden dan kunt u zich samen aanmelden. Uw vertrouwde opvang wordt dan professioneel geregeld en is voordeliger dan ‘particulier geregeld’ door het recht op kinderopvangtoeslag.

Belastingvoordeel
Als u bij de Belastingdienst een aanvraag voor Kinderopvangtoeslag indient zullen uw netto kosten per maand aanzienlijk lager zijn. Dit is uiteraard afhankelijk van uw belastbaar inkomen. De toeslag kan oplopen tot wel 94%.
Wij maken graag voor u een conceptberekening.

Wilt u nu al een indruk krijgen over de Kinderopvangtoeslag die u zou kunnen ontvangen, dan kunt u op deze link terecht. http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/rekenhulpen/toeslagen/proefberekening_toeslagen

Kinderopvangtoeslag aanvragen
Bij het aanvragen van de Kinderopvangtoeslag zijn wij u vanzelfsprekend behulpzaam.
De bureaukosten zijn trouwens onderdeel van uw ‘kosten voor kinderopvang’ en komen dus ook in aanmerking voor vergoeding door de belastingdienst, de gemeente, en/of het UWV.

Overige kosten
Alle overige kosten die de gastouder noodzakelijkerwijs maakt ten behoeve van kinderen van de vraagouder, zoals vervoerskosten, zijn voor rekening van de vraagouder (natuurlijk altijd na overleg). De vergoeding voor vervoer per auto bedraagt € 0,19 per kilometer.

Betaling
Alle gastouderbureaus hebben verplicht de kassiersfunctie. Dit betekent dat u van het bureau maandelijks een totaalfactuur ontvangt. Hierin zijn de bureaukosten en de opvangkosten apart vermeld. De betaling van deze factuur verloopt via automatische incasso of, in overleg, door betaling door de vraagouder zelf. Zodra de factuur betaald is, wordt de gastouder door het bureau betaald.
Het gastouderbureau zal op uw verzoek ervoor zorg dragen dat u aan het einde van het jaar een afrekening krijgt, waarin de totale kosten van de opvang vermeld staan.

Wilt u meer informatie of een persoonlijk gesprek, neem dan contact met ons op.